PMT therapeut Markov

Markov de Weijer (1976)
– PMT therapeut

Mijn naam is Markov de Weijer,

Graag stel ik me voor aan jullie.

Goed afgestemde hulpverlening waarbij het kind, de jongere de ruimte krijgt om op zoek te gaan naar eigenheid, is een van de waarden binnen mijn manier van werken. Alles mag er zijn aan gedrag in de zaal. Nou juist, ben maar wie je bent, voel je vrij om te bewegen zoals jij dat graag wilt, dat geeft mij meer mogelijkheden om je te ondersteunen.

Leren kijken door de ogen van een kind. “Hoe ervaar jij de wereld?”, met alles wie je bent. Je gedachten, je gevoelens, je wensen, je kwaliteiten, je twijfels of onzekerheden.
“Wat is moeilijk, eng of houd je tegen om te doen wat je graag wilt doen?”
Heel krachtig als kinderen die vragen, middels ervarings- en lichaamsgericht werken, in hun eigen proces beantwoord krijgen. Daarmee ontstaat er meer balans in hun interne systeem. Dit biedt direct (meer) ruimte voor ontwikkeling passend bij de levensfase van het kind.

Door de afgelopen twintig jaren heen heb ik met zeer uiteenlopende soorten mensen gewerkt. Van jong naar oud, van verstandelijk beperkt naar hoogbegaafd. En vrijwel allemaal al dusdanig ver in de problemen of beschadigd dat er obstakels en conflicten lagen op meerdere levensgebieden.
Vaak was het geloof en de hoop in zichzelf al ruime tijd verdwenen, laat staan dat er geloofd werd in hen.
Op het moment dat ik snap waardoor een kind de keuzes maakt zoals het ze maakt, dan ben ik in staat om ze te laten ervaren dat ze vertrouwen kunnen hebben. Zowel in zichzelf als in hun eigen “manier van door het leven bewegen.”
“Bewegen is de sleutel tot…”
Die vullen kinderen en jongeren zelf in waardoor ze daadwerkelijk stappen kunnen gaan zetten. Samen dat vonkje weer aankrijgen, dat is mooi.

Naast het proces met de kinderen, jongeren haal ik veel energie uit het proces om ouders ook weer geloof te doen laten hebben. In hun kind, maar zeker ook in zichzelf.
Ook zij doen de dingen omdat zij deze geleerd hebben binnen hun eigen systeem. Zonder oordeel of vooroordeel op zoek gaan naar datgene wat wel zorgt voor samen (verder) groeien.

Ik ben trots dat ik deel kan uitmaken van dit mooie team.