PMT therapeut Marly

Marly van Zutphen-van Creij (1991)
– PMT therapeut

Mijn naam is Marly van Zutphen – van Creij, ik ben geboren in 1991 en ik kom uit Heeswijk-Dinther.

Na mijn middelbare school heb ik de MBO opleiding “Sport en Bewegen” afgerond in Eindhoven. Vervolgens heb ik in 2015 de HBO opleiding voor Psychomotorische Therapie afgerond op de HAN in Nijmegen.

 

Vrijwel direct na mijn studie ben ik werkzaam geweest bij Praktijk voor PMT en heb ik daar bijna 3 jaar werkervaring opgedaan, voornamelijk met kinderen en jong volwassenen.

Bewegen vind ik erg leuk om te doen en korfbal al vanaf mijn 5e levensjaar. Na jaren intensief en fanatiek op hoog niveau gespeeld te hebben, speel ik sinds dit jaar op een lager niveau waarin presteren iets minder belangrijk is maar vooral plezier voorop staat. Daarnaast is snowboarden een hobby van mij.

Wat mij enorm aanspreekt in het vak PMKT is vanuit het bewegen, op een laagdrempelige manier aan de slag te kunnen gaan met hetgeen wat kinderen lastig vinden. Door echt te ervaren en te oefenen van ander gedrag is het voor kinderen veel duidelijker dan wanneer je vertelt wat ze anders kunnen doen. Daarnaast vind ik het belangrijk om met de kinderen gaan kijken waar ze juist goed in zijn en hoe ze daarmee verder kunnen. Kinderen weer in hun kracht te laten staan. Het mooie aan dit beroep is dat het zo veelzijdig is, geen een dag is hetzelfde.

 

Specialisaties:

  • Emotieregulatie (agressieproblemen)
  • Bouwstenen kindontwikkeling